„Прокуратурата ще се старае България да е правова държава, а

...
„Прокуратурата ще се старае България да е правова държава, а
Коментари Харесай

Гешев не планира да напусне поста си доброволно

„ Прокуратурата ще се старае България да е правова страна, а не Древния Рим за шепа богоизбрани “, споделя основният прокурор Иван Гешев в изявление за в. „ 24 часа ".

Главният прокурор, чиято оставка се готвят да желаят със специфична декларация обединенията, договарящи за ново държавно управление, даде да се разбере, че не възнамерява да напуща поста си непринудено.

"Щом политици ми желаят оставка, значи си правя работа - освен това добре ", споделя Гешев.

Реформата в прокуратурата и персонално ограничението на пълномощията на обвинител номер едно е измежду консенсусните тематики за четирите обединения, които се готвят да ръководят дружно.

Заради нуждата и от конституционни промени, за каквито оформящото се болшинство няма задоволително гласове, се стигна и до концепцията Гешев да бъде подсетен да си отиде.

Няколко пъти това направи съпредседателят на „ Продължаваме промяната " Кирил Петков, който е обект на инспекция от Спецпрокуратурата поради казуса с поданството му по време на назначението му за длъжностен министър през май.

„ Явно, за жалост, ще би трябвало да извървим още дълъг път преди да станем същинска европейска правова страна, тъй като там, когато прокуратурата проверява канцлери, те си подават оставките, а тук е допустимо да нарушиш Конституцията и вероятно да станеш канцлер и да смяташ, че си изцяло недостижим, като законите важат за елементарните жители, само че не и за теб. И че сте прослойка богоизбрани като в Древния Рим, какъвто очевидно е техният блян.

Трябва да е ясно, че прокуратурата ще продължи прецизно да съблюдава законите и Конституцията на страната и ще се старае България да е правова страна, част от европейското семейство, а не Древният Рим за шепа богоизбрани “.

"Щом ми желаят оставката, значи си правя работата ", сподели още Гешев.

Преди дни стана ясно, че инспекцията против Кирил Петков е продължена доникъде на декември, а до месец по-късно наблюдаващият прокурор би трябвало да каже - ще се търси ли или не наказателна отговорност от евентуалния идващ министър председател за това, че е заявил, че има единствено българско поданство, до момента в който към момента е имал и канадско, или не.

Обвинител номер едно прикани политиците да работят в полза на жителите, а не да вземат участие в междуинституционални войни и персонални вендети.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР