Прокуратурата ще призове Бойко Рашков за даване на сведения, след

...
Прокуратурата ще призове Бойко Рашков за даване на сведения, след
Коментари Харесай

Прокуратурата ще призове Бойко Рашков

Прокуратурата ще призове Бойко Рашков за предоставяне на сведения, откакто в неделя в интервю в предаването " На Фокус " по NOVA той съобщи, че  " има доказателства за тези големи финансови запаси, които са изтекли към доближени към ГЕРБ компании ". Това оповестиха от прокуратурата, представени от DarikNews. 

По мотив думите на Рашков, че " парите са стигнали до кухи компании, оттова до лица, които са ги употребили не за градеж на автомагистрала " Хемус ”, а са закупени скъпоструващи първокласни парцели в София ", от държавното обвиняване оповестяват още, че от казаното може да се заключи, че някогашният вътрешен министър разполага с съответна информация за методите за трансфериране на финансовите средства, за местонахождението им, за крайните им получатели и за задачите, за които са употребени.

Подобна информация и до този миг не е била докладвана от ГДБОП на прокуратурата по делото " Хемус ", нито е била докладвана от ГДБОП по инспекцията, предоставена по отношение на договарянето и построяването на лотове 7, 8 и 9 на автомагистралата. показват от държавното обвиняване.

В случай че Бойко Рашков уточни в своите пояснения съответни физически лица и/или търговски сдружения, от страна на СГП ще се извършат всички вероятни, според закона, дейности по отношение на парични средства, за които има данни, че са добити по незаконен метод, показват от прокуратурата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР