Прокуратурата ще поиска от партньорските правоприлагащи органи конкретизиране на информацията

...
Прокуратурата ще поиска от партньорските правоприлагащи органи конкретизиране на информацията
Коментари Харесай

Прокуратурата иска от САЩ конкретни данни за санкционираните

Прокуратурата ще изиска от партньорските правоприлагащи органи уточнение на информацията за корупционните практики, поради които бяха наложени наказания по Глобалния закон "Магнитски " на някогашния народен представител Делян Пеевски, намиращия се в Дубай Васил Божков, заместител -председателя на Бюрото за надзор на СРС Илко Желязков, Петър Харалампиев, някогашен ръководител на Агенцията за българите в чужбина, секретаря на организацията Красимир Томов и някогашния заместник-министър на стопанската система Александър Манолев, разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева:

Пълна поддръжка сътрудниците от Съединени американски щати, за това, че върховенството на закона стои в основите на всяка демократична страна, съобщи Милева на брифинг без въпроси. И допусна:

"Че огромна част от посочените условия в разисквания отчет на Министерство на финансите евентуално стъпват на работата на прокуратурата и събраните от нея доказателства, част от които към този момент са показани в съда ".

В прокуратурата са формирани преписки против шестте лица, глобени от Съединените щати

В съд в Благоевград и в Спецсъда е събраното от прокуратурата против някогашния зам.-икономически министър от ГЕРБ Александър Манолев и някогашните шефове в Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев и Красимир Томов.

Спецпрокуратурата работи по намиращия се в Дубай Васил Божков. 18 са обвиняванията му, само че имало още няколко следствия и в случай че се откри, че тематиките съответстват с тези от отчета "Магнитски ", преписката ще бъде пренасочена там.

"По отношение на лицето Пеевски, през годините от страна на прокуратурата са били осъществявани редица инспекции. Предстои същите да бъдат оценени.Както във връзка с лицата Божков, Харалампиев, Томов, Манолев, Пеевски, по този начин и във връзка с лицето Желязков, ще бъде осъществена цялостна инспекция и разбор на посочените в отчета на Министерство на финансите на Съединени американски щати ", сподели Сийка Милева.

За шестия в групата "Магнитски " - зам.-директорът на Бюрото за надзор на СРС Илия Желязков, стана ясно, че преписката стартира начисто:

"В случай, че се установяват данни за осъществени закононарушения, ще бъдат подхванати всички нужни дейности, които са от компетентността на прокуратурата ".

Докато представителят на основния прокурор правеше своето изказване,

Иван Гешев беше сниман в Пловдив да пие кафе с продавача на чорапи Митко, който неотдавна пострада от притежател на заведение в Капана.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР