Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията LIBE, които бяха

...
Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията LIBE, които бяха
Коментари Харесай

Прокуратурата отговоря на ЕП за къщата в Барселона и за записите с гласа на Борисов

Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията " LIBE ", които бяха сложени в Европейския парламент по отношение на върховенството на закона в България, сред 25 и 28 септември.

Два от въпросите на комисията са свързани с това дали се прави следствие за записите, които се твърди, че са с гласа на премиера Бойко Борисов, разяснява заместител основният прокурор Даниела Машева пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ прокуратурата не прави разграничения по отношение на политическата принадлежност на лицата, към които се осъществя наказателна отговорност.

" За парцелите в Барселона нашият отговор се приготвя. Извършва се инспекция, назначени са данъчни проверки. От месец юли е изискана информация от испанските управляващи по тяхното изказване, че там се води следствие. Ако там са събрани някакви доказателства, по линия на международно-правното съдействие бихме желали да получим тези доказателства, с цел да се направи преценка оттук-нататък, съгласно събрания материал, по какъв начин ще се действа - дали има данни за осъществено закононарушение, изясни Машева.

Общото заседание на прокурорите избира през днешния ден и идната събота член от своята квота, който ще смени Машева във Висш съдебен съвет, откакто тя зае поста на заместител основен прокурор.

Прокуратурата ще продължи да демонстрира неотстъпчивост и неотстъпчивост към неправдите, сподели Евгени Иванов, претендент за член на Висш съдебен съвет , от квотата на прокуратурата, при чуването си в процедурата по желание.

Иванов сподели още, че е приел да бъде номиниран, тъй като има вяра, че достолепието на прокурорите не може да бъде ръководено и манипулирано. Той добави, че в случай че бъде определен, ще бъде несклоняем към всички опити за непозволено влияние върху прокуратурата и прокурорите.

По думите му, в случай че прокуратурата бъде изведена от правосъдната власт, тя няма да остане самостоятелна.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Иванов означи, че би защитил сътрудници прокурори, които са подложени на офанзиви от страни по техни каузи. Според него с изключение на реакция от прокурорската гилдия, по тези случаи е добре да се получава и съответна поддръжка от член на Висш съдебен съвет.

На въпрос от залата по какъв начин ще разяснява апелите да се бойкотира изборът за член на Висш съдебен съвет и прокурорите да не вземат участие в него, Иванов съобщи, че не би желал да разяснява, тъй като е уверен, че това не е мнението и отношението на голямата част от сътрудниците съдии. " Мисля си, че сходен апел ще има противоположен резултат ", добави той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР