Прокуратурата ще изиска от МВР и от другите правоохранителни органи

...
Прокуратурата ще изиска от МВР и от другите правоохранителни органи
Коментари Харесай

Прокуратурата: Ще искаме от МВР данни за лицата, посочени от Петков


Прокуратурата ще изиска от Министерство на вътрешните работи и от другите правоохранителни органи и служби за сигурност цялостна информация за 19-те лица, посочени през днешния ден от премиера Кирил Петков по време на разпита му, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване. По-рано през днешния ден министър-председателят донесе във ВКП изявления, които съгласно него са съображение за следствие на огромни закононарушения.

„ Същият не е изнесъл други данни, предоставени му от органите на изпълнителната власт, които служебно следва да упражняват законово откритите им отговорности по откриване на закононарушения, за което да уведомят прокуратурата “, пишат от прокуратурата, като акцентират, че ще ревизират и какви са били дейностите на Министерство на вътрешните работи и другите служби във връзка с лицата от листата.

От държавното обвиняване за следващ път подчертаха, че навреме са уведомили обществеността за дейностите си.

„ Прокуратурата адмирира изразеното предпочитание от страна на министър-председателя Кирил Петков за взаимоотношение сред правосъдна и изпълнителна власт, в частност Министерство на вътрешните работи, за битка с престъпността и повече правдивост, каквито са упованията на българското общество “, приключва формалното известие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР