Прокуратурата ще има отчетност. Това е проблем на Конституцията, че

...
Прокуратурата ще има отчетност. Това е проблем на Конституцията, че
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Имаме повод за оптимизъм - правосъдната реформа започна да се случва

" Прокуратурата ще има отчетност. Това е проблем на Конституцията, че прокуратурата е йерархична конструкция, над която е Бог. Вярвам, че това е началото на пътя, че България може да се ръководи устойчиво ", акцентира той.

 

" Следващата стъпка ще са конституционните промени, които ще дадат самостоятелност на съдиите. Това е, което ще създадем в този парламент. "

 

По думите му, цялата сага със записите придава непотребна значимост на нещо, което в последна сметка цели да разсее публичния спор от това, което в действителност се случи през днешния ден.

 

" Мисля, че сходен жанр дейности приказват сами за себе си. Представете си, че ви отида на посетители и запиша нашата вечера и след това я пусна по медиите. Очевидно е, че това не би трябвало да се прави.

 

Аз съм твърдо уверен, че в границите на една година Радостин Василев ще напусне партията, която сътвори още в този момент. " Така Лорер разяснява записите на Радостин Василев.

 

" Доверието се гради последователно, не с цел да вършим безпринципна коалиция. Имаме управническа стратегия, през днешния ден стартира да се случва правосъдната промяна. Така се гради доверие ", разяснява Лорер връзките с ГЕРБ-СДС.

 

По отношение на Движение за права и свободи, той съобщи, че значима за бъдещето ще е позицията, която ще заемат по отношение на измененията в Конституцията.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР