Прокуратурата се зае със сигнал за евентуални злоупотреби от страна

...
Прокуратурата се зае със сигнал за евентуални злоупотреби от страна
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява общинския служител на ПОИ, обвинен в афера с малък имот в Стария град

Прокуратурата се зае със сигнал за възможни злоупотреби от страна на общински чиновник с дребен парцел в Стария град на Пловдив. Както медията ни писа, известната фамилия Балтаян заподозря старши контрольор от ПОИ в скица с имот, на който от десетилетия са ползватели.
Прочетете още
След постъпила тъжба от страна на семейство Балтаян до държавното обвиняване е била формирана кореспонденция. По нея е назначена предварителна инспекция с оглед вероятно осъществени документни закононарушения .

Припомняме, че семейството, която от години живее в Съединени американски щати, се притеснява от нечиста договорка с парцела им на ул. „ Четвърти януари “. Те подозират инсп. Кристиан Кирков в това, че цели персонално облагодетелстване с дребния парцел, което ще си подсигури с помощта на служебното си състояние. Тъй като на хартия парчето земя е с неизяснена благосъстоятелност, се основава причина за нелегално заграбване.

По непотвърдена информация общинският чиновник е задействал процедура по сдобиване с констативен нотариален акт, с помощта на кой ще придобие правото да се разпорежда самосиндикално с 19-те кв.м. в Стария град.

При диалог с наш кореспондент обаче Кристиан Кирков отхвърли обвиняванията и ги назова „ несъстоятелни “. Определи гаража като " дупка ", която му е непотребна. Самият той изложи друга теза и показа, че се усеща измамен. Повече за предисторията прочетете тук:

Дали са основателни терзанията на Балтаян и дали в реалност старши контрольор Кирков си служи с измамнически обноски – следва да проверява въпросната инспекция на Прокуратурата. Същата е в ход, като към този момент са дадени инструкции от наблюдаващ прокурор. Срокът за нейното привършване е един месец.

Какво ще покаже предварителната инспекция и ще бъде ли формирано досъдебно произвеждане – медията ни ще наблюдава. Очаквайте детайлности.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР