Прокуратурата се прави на „ударена“ и тупа топката за две

...
Прокуратурата се прави на „ударена“ и тупа топката за две
Коментари Харесай

Прокуратурата се прави на ударена по две проверки срещу Бойко Борисов

Прокуратурата се прави на „ ударена “ и тупа топката за две инспекции против някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, написа "Фрог нюз ", базирайки се на източници в Съдебната палата.
Едната от инспекциите е обвързвана с разкритията на шефа на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков, че министър председателят е притискал очевидец против негов министър, като го е заплашил, че в случай че не отдръпна показанията си, дадени пред съда, „ жена му и децата му няма да схванат дали не ядат неговото месо “. След това въпросният човек фактически се е отказал от думите си.
Оказва се, че Софийска градска прокуратура, която е водила въпросното дело, отхвърля да даде на проверяващите от ГДНП събраните досега доказателства по случая. В писмо от предходната седмица прокуратурата е трансферирала горещия картоф на друго място, като е уведомила полицията, че делото към този момент не е при нея и се намира във Върховна касационна прокуратура. За никого не е ясно за какво материалите са изпратени там. Ченгета споделиха, че от държанието на държавното обвиняване им излиза наяве, че то няма никакво желание да спомага за изясняване на обективната истина. Нещо повече, уверени са, че до момента в който основен прокурор е Иван Гешев, обстановката ще е все същата и няма да се разбере дали Бойко Борисов е направил закононарушение или не.
По случая водачът на ГЕРБ беше привикан на разпит в ГДНП. Там той е дал пояснение и по различен доста сензитивен проблем. Става дума за сигнали на родители по отношение на напън от страна на експремиера Борисов към техните девойки. Едното от тях е тенисистката Сесил Каратанчева. Още преди 9 години татко ѝ Радослав Каратанчев разгласи обществено, че щерка му е получила неприлични есемеси от Борисов и то когато е била малолетна. За да е безапелационен, той сподели и наличието на въпросните известия. Самата Сесил Каратанчева сподели, че не е била единствената малолетна тенисистка, която е била подлагана на тормоз от експремиера. Затова не е изненада, че другият сигнал против него в ГДНП е еднакъв с този на Каратанчев, допълват източниците на "Фрог нюз ".
Те признават, че служителите на реда, ангажирани със случая, не получават грам подпомагане от страна на държавното обвиняване за изясняване на скандалния случай. Освен това имало данни, че хората, които е трябвало да дадат показания, са били подложени на напън, тъй че да бъдат сплашени и да не опишат какво знаят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР