Прокуратурата се кани да разследва МВР и ДАНС заради съобщение

...
Прокуратурата се кани да разследва МВР и ДАНС заради съобщение
Коментари Харесай

Прокуратурата ще разследва МВР заради съобщение за Арсенал

Прокуратурата се кани да проверява Министерство на вътрешните работи и ДАНС поради известие на пресцентъра на силовото ведомство. Комичната история се разиграва ден, откакто от Министерство на вътрешните работи пуснаха известие, че двама литовци и руснак са били задържани по съмнение, че са изнасяли информация за технологиите на военния цех " Арсенал " в Казанлък. Пускането на информация не е било позволено от наблюдаващия прокурор, обявиха от държавното обвиняване.

" Разпространената информация би заплашила националната сигурност на страната, може да попречи на следствието и за реализирането на наказателна отговорност на отговорните лица ", обявиха от прокуратурата.

Оттам настояват, че стартират разпити на чиновници на Министерство на вътрешните работи и ДАНС. В случай, че се съберат задоволително доказателства, ще се търси и наказателна отговорност.

Смешното в цялата история е, че известието бе публикувано по формалните канали на Министерство на вътрешните работи. В тези случаи може най-малко да се допуска, че то е в съгласие.

Вътрешният министър Бойко Рашков не разяснява дейностите на прокуратурата, само че съобщи, че сигурността в " Арсенал " сигурно би трябвало да се усъвършенства.

" Аз се сюрпризирам, че е позволено това да се случи ", съобщи той.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР