Прокуратурата се е самосезирала и от месец извършва проверка за

...
Прокуратурата се е самосезирала и от месец извършва проверка за
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира - проверяват се заплахи срещу политици и журналист

Прокуратурата се е самосезирала и от месец прави инспекция за заканите против вътрешния министър Бойко Рашков, депутата Христо Петров, журналиста Атанас Чобанов и общинския консултант Борис Бонев.

Районният прокурор на София Невена Зартова заяви, че досега няма отговор на запитванията им до ДАНС, разузнаването, Министерство на вътрешните работи и работа " Военна информация " и дефинира това като неприемливо възпрепятстване на правораздаването.

" А от този отговор зависи преценката на наблюдаващия прокурор има или няма задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент и вероятно кой е неговият причинител. Нещо повече - от тази информация зависи и преценката за нужда от обезпечаване на защита на застрашените лица. Основният и логически въпрос, който следва в тази ситуация е: " Трябва ли нещо да се случи, с цел да изпълнят институциите законовите си отговорности, свързани с защита на живота и здравето на българските жители ", съобщи Невена Зартова, областен прокурор на София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР