Прокуратурата съобщи, че е констатирала редица строителни нарушения в парк

...
Прокуратурата съобщи, че е констатирала редица строителни нарушения в парк
Коментари Харесай

Прокуратурата откри нарушения на „Летния Сарай“ в парк Росенец

Прокуратурата заяви, че е установила редица строителни нарушавания в парк Росенец край Бургас, както и в местността Буджака край Созопол и Обзор.

Според инспекцията в парк Росенец край така наречен „ летни Сараи “, населявани от почетния ръководител на Държавно стопанско предприятие Ахмед Доган, е построено яхтено пристанище без позволение. В нотариалния акт е записано, че пристрояването на пристанището е осъществено през 80-те години на предишния век, само че инспекцията посочила, че това не е по този начин. Освен това на самия нос „ Чукалята “ е открито, че три солидни здания на 2 и 3 етажа, три бунгала и оранжерия са без утвърдени капиталови планове и издадени позволения за градеж. Поставен е и обект, употребен от защитата, за който също не е издадено позволение.

Също по този начин е открито, че жилищна постройка в месността Буджака край Созопол е построена в нарушаване на Подробния организационен проект, защото парцелът е бил за вионо застрояването. Структурата на къщата се разминава с наредбите на настоящия Подробен устройствен план, смята прокуратурата. Не са налични протоколи за установяване на линия и равнище на басейн, като последният не попада в издаденото уверение и не е въведен в употреба.

В Обзор при инспекция на строяща се постройка е станало ясно, че няма доказателство за законността на стоманобетоновите водачи, които укрепват близкия склон. Част от водачите са в противоречие с утвърждения план. Не е построена и заложената в заповед още от 2005 година нова улица.

Започнати са административни производства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР