Прокуратурата събира доказателства, за да привлече още обвиняеми по аферата

...
Прокуратурата събира доказателства, за да привлече още обвиняеми по аферата
Коментари Харесай

На тайната среща при Бойко Рашков : Гласели Живко Коцев за вътрешен министър, а Георги Георгиев за главсек

Прокуратурата събира доказателства, с цел да притегли още обвинени по аферата с митниците и по тази причина настояваше някогашната шефка на организацията Петя Банкова и предприемачът Стефан Димитров да останат в ареста. Това стана ясно в Апелативния съд в София.

След акцията на 3 април са разпитани доста някогашни и сегашни чиновници на Министерство на вътрешните работи и митниците. Един от тях е шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

" На 8 април е разпитан Николов. Тъжно е да се твърди, че от чужд номер му се обажда Стефан, другарски си приказва с него, показва страдание, че не се срещнали в Хасково и след това неведнъж се срещал с него, споделя юрист Иво Найденов. Николов в показанията си твърди, че е дълготраен чиновник на ГДБОП. И откакто провел диалога със Стефан Димитров през ноември като шеф на Столична дирекция на вътрешните работи, на компютъра видял фотография и схванал, че това е Стефан Димитров. Имал подозрения, че се занимава с неправилни неща. Прокуратурата приема това за обикновено ", сподели юрист Найденов.

Той попита също за какво държавното обвиняване се е съгласило да освободи някогашния основен секретар Живко Коцев с парична гаранция, а за Банкова и Димитров се желае да бъдат арестувани под стража.

Анонимен очевидец пък разказал за загадка среща в дома на Бойко Рашков. За същата предходната седмица разгласи и вътрешният министър Калин Стоянов, който също е разпитван по следствието за митниците, твърди юристът.

По думите на анонимния очевидец през януари т.г. в дома на Бойко Рашков е имало среща с Живко Коцев, Георги Георгиев от Вътрешна сигурност, Тенчо Тенев, консултант на някогашния министър председател Денков и Стефан Димитров. Последният отишъл на срещата с Живко Коцев. Търсили вид да се дискредитира Калин Стоянов, Коцев да стане министър, а Георгиев - основен секретар.

Директорът на Гранична полиция Антон Златанов също е разпитван. И той като Любомир Николов видял фотоси на Стефан Димитров в медиите. В показанията си споделил, че Стефан и Марин Димитрови имали интерес от промяна на управителни чиновници.

На тайната среща при Бойко Рашков: Гласели Живко Коцев за вътрешен министър, а  Георги Георгиев за главсек
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР