Прокуратурата разследва терористичен акт срещу главния прокурор Иван Гешев, извършен

...
Прокуратурата разследва терористичен акт срещу главния прокурор Иван Гешев, извършен
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва терористичен акт срещу главния прокурор

Прокуратурата проверява терористичен акт против основния прокурор Иван Гешев, осъществен с мощна бомба с 3 кг тротилов еквивалент. При експлоадирането си тя е направила голям кратер и е изместила бронирания джип, в който с изключение на Гешев се е возило и неговото семейство. 

Самият Гешев не е коментирал случая. И политическите мнения са сбити. 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков разяснява, че терористичният акт против Гешев е нападение против държавността. Това е първото нападение в модерната история на България против настоящ орган на власт, разяснява Желязков. 

В позиция на партия „ Възраждане “, изпратена до медиите пък се споделя, че случаят с кортежа на основния прокурор е знак за разпада на държавността. Според тях той е равностоен на терористичен акт. Осъждаме го и настояваме за оптимално бързо следствие, разкриване на виновниците и санкции, пишат още от " Възраждане ".

В профила си във Facebook водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов написа – „ каквото и да се приказва, факт е, че сходен атентат е атентат освен против един човек, а против една от институциите в страната. Практически, това е нападение против страната ".

Какво споделиха след случилото се заместник-главният прокурор Борислав Сарафов и Петър Тодоров основен секретар на Министерство на вътрешните работи, вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР