Прокуратурата разпрати до определени медии информация във връзка със запитването

...
Прокуратурата разпрати до определени медии информация във връзка със запитването
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри, че е погнала Радев заради съпругата му

Прокуратурата разпрати до избрани медии информация във връзка със запитването на основния прокурор Иван Гешев да сезира Конституционни съд за това до какъв брой се простира имунитета на президента Румен Радев. От нея излиза наяве, че офанзивата към президента е поради брачната половинка му Десислава Радева.
Към информацията са приложени и аудиофайлове, които също са получени единствено от избрани медии, а не са оповестени с публична информация на уеб страницата на държавното обвиняване. Сериозни терзания провокират няколко неща в тази акция.

От информацията на държавното обвиняване се схваща, че КПКОНПИ прави инспекция за това по какъв начин Десислава Радева, преди да подписа брак с Румен Радев, е работела на два щата във Военновъздушни сили. Друга част от инспекцията е на каква съображение е употребила ведомствена квартира. От пуснатите аудио записи излиза наяве, че прокуратурата по неразбираеми аргументи е подслушвала шефа на Военновъздушни сили ген. майор Цветан Стайков.

Разговорите са три на брой, като първият е сред Стайков и Радев. Другите два диалога са сред Стайков и мъже, чиито гласове не се разпознават. СРС-то с Радев се схваща, че Стайков го осведоми за интереса на КПКОНПИ към брачната половинка му. Държавният глава реагира обикновено, като не демонстрира грам терзание, изяснява че това са нелепости и да се даде цялата информация. От този запис излиза наяве, че президентът по никакъв метод не оказва напън, а в противен случай предлага подпомагане, като дава обещание да изпрати специалист, който да спомага.

От другите два записа излиза наяве, че хората са обезпокоени тъй като не знаят какво се цели с инспекцията на КПКОНПИ. Любопитна детайлност е, че доближеният до депутата от Движение за права и свободи и медиен магнат Делян Пеевски уебсайт „ ПИК “ се похвали, че инспекцията против Радева е инициирана по техен сигнал. От оповестен от жълто-кафявия уебсайт документ, въз основа на който те настояват че е сигналът им, се вижда, че първата дама носи друга фамилия, т.е. инспекцията се прави за интервал, когато тя не е била брачна половинка на президента, а единствено негова подчинена. Всички тези обстоятелства, за които антикорупционната комисия прави инспекция бяха изнесени в медийното пространство още по време на претендент президентската акция на Румен Радев. Именно тогава се появиха и първи фотоси на Радев и брачната половинка му Десислава окачествени от същата медия като загадка любовна спекулация.

Истинска тайнственост обаче остава въпросът за какво най-високопоставеният човек във Военно въздушните сили на България е подслушван. Дали това е във връзка със сигнала на ПИК и дали не става дума за грандиозна измама, съединена с цел да може президентът да бъде нападнат.

Припомняме ви, че против президента към този момент имаше няколко по ред медийни офанзива, като всички те бяха още веднъж свързани със брачната половинка му. Бащата на президента също влезе във фокуса на вниманието около леко ПТП. Тогава цялата държавна машина беше мобилизирана да обясни случая, поради подозрения, че е съдействал на бащата един служител на реда беше уволнен. По късно обаче, ченгето съумя да обори тази теза в съда, който го върна на работа. И синът на Румен Радев не беше пощаден от опитите за дискредитирането на президентското семейство. Няколко медии пуснаха фалшив вест, че е взел участие в сборичкване в столично заведение. Това се оказа изцяло погрешно.

Настоящите офанзиви против Румен Радев започнаха откакто той започва съвещания по отношение на промени в Конституцията в частта за правосъдната система. От последната акция против Радев излиза наяве, че към този момент са мобилизирани медии, спецпрокуратура, съдии, които да разрешат СРС-та, кпконпи, а към този момент и Конституционния съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР