Прокуратурата разкри откъде идва щетата за 11 млн. лв. загуби,

...
Прокуратурата разкри откъде идва щетата за 11 млн. лв. загуби,
Коментари Харесай

Прокуратурата: Перничани плащали 15 пъти повече за кубик вода от завода „Стомана“

Прокуратурата разкри от кое място идва вредата за 11 млн. лева загуби, породени от бездействието на някогашния екоминистър Нено Димов. Оказва се, че водата за битови потребности е плащана по 2 лв. на пространствен метър, до момента в който за промишлените предприятия, в тази ситуация " Стомана " и Топлоелектрическа централа - Перник, тя е била за 13 стотинки. Данните бяха изнесени от държавното обвиняване по време на правосъдно съвещание през днешния ден, на което се гледа мярката за неотклонение на Димов.

Според тезата на прокуратурата, Нено Димов е виновен за рецесията с водата в Перник, тъй като негово е било решението дали вода от язовир „ Студена “ да се подава за промишлени потребности. Това ставало ясно както от нормативните документи, които прокуратурата е разкрила, по този начин и от свидетелските показания, осведоми БНР.

Състав на Апелативния профилиран съд взема решение през днешния ден дали ще остане за непрекъснато в ареста някогашният министър на околната среда Нено Димов. На първа инстанция му беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „ непрекъснат арест “ по обвиняването в умишлена занемареност поради водната рецесия в Перник. Два тома нови доказателства показа прокуратурата на съда, а отбраната на Нено Димов - решението на Народното събрание за освобождението му от поста плюс заповед, с която той упълномощил контрола по водите на заместника си Красимир Живков. Пред съда беше показан и документ, съгласно който графиците за водоподаване от стратегическите язовири Нено Димов е изпращал на трима свои сътрудници - министрите на енергетиката, на районното развиване и на земеделието. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР