Прокуратурата работи по мащабен проект за промени в Наказателния (НК)

...
Прокуратурата работи по мащабен проект за промени в Наказателния (НК)
Коментари Харесай

Прокуратурата пише нов закон, за да си съкрати обвинителните актове

Прокуратурата работи по огромен план за промени в Наказателния (НК) и Наказателно-процесуалния (НПК) кодекси. Това се разбра от думите на основния прокурор Иван Гешев, който в сряда бе в Народното събрание, с цел да показа доклада за активността на държавното обвиняване през предходната година. Докладът бе признат без диспути.

Гешев изясни, че става дума за промени, които ще създадат обвинителните актове по-кратки, а изискуемите за наказание доказателства – по-малко. От години прокуратурата се оплаква от формализма на правосъдния развой и множеството условия, на които би трябвало да дават отговор актовете ѝ. Сега очевидно е взела нещата в свои ръце и въпреки по закон да няма законодателна самодейност, се е захванала с писане на нови разпореждания. Те могат да бъдат импортирани в Народното събрание от народен представител или от министерския съвет.

Пишем от тук до Съдебната палата

" За Наказателно-процесуален кодекс ще кажа, с цел да е ясно, че стандартът на доказване в България е най-високият в целия Европейски Съюз. Ако в България се желае една единица доказателства, в множеството от страни от Европейски Съюз се желае 0,1 доказателства ", изясни Гешев пред депутатите.

Той съпостави обвинителните актове в Англия с тези в България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР