Прокуратурата проверява отказа от разследване на Атанас Семов след сезиране

...
Прокуратурата проверява отказа от разследване на Атанас Семов след сезиране
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява отказа от разследване на Атанас...

Прокуратурата ревизира отхвърли от следствие на Атанас Семов след сезиране от публикация със заглавие " Двойни стандарти на " Дондуков 2 " оповестена в електронното издание на вестник " Капитал ".

Сигнал до прокуратурата е подаден от правист, работил като теоретичен помощник по " Международно право и интернационалните връзки " в Института за правни науки към Българска академия на науките.

В сигналите се твърди, че СУ " Климент Охридски " е употребен за насърчаване на частна стопанска активност и подписване на неизгодна за университета сделкапо магистърска стратегия " Право на Европейския съюз ".

Осъществяването на програмата е вследствие на контракт сред университета и съдружие с идеална цел " Център за продължаващо образование при Юридическия факултет на СУ ".

Възложена е била инспекция на Министерство на вътрешните работи. След това с разпореждане на СГП е отказано формиране на досъдебно произвеждане.

Именно това разпореждане е предмет на служебна инспекция, след сезиране от посочената обява в медия.

Припомняме, че президентът Румен Радев номинира Атанас Семов за парламентарен арбитър.

Малко по-късно от Върховен касационен съд оповестиха за избора на двама съдии, избрани от Общото заседание на съдиите за членове на Конституционния съд.

Това са заместник-председателя на Върховен касационен съд Павлина Панова и на Върховен административен съд - Надежда Джелепова.

нюс.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР