Прокуратурата проверява две онкологични болници за злоупотреба с медикаменти. Обвинения

...
Прокуратурата проверява две онкологични болници за злоупотреба с медикаменти. Обвинения
Коментари Харесай

Разследването в онкоболниците започнало през пролетта на миналата година

Прокуратурата ревизира две онкологични лечебни заведения за корист с лекарства. Обвинения към момента не са повдигнати, само че са събрани задоволително доказателства за дейностите на проведена незаконна група, в която са взели участие двама лекари, фармацевт и медиатор на компания за реекспорт на медикаменти. Това заяви пред публицисти шефът на профилираната прокуратура Иван Гешев.

 
Разследването е почнало по сигнал напролет на предходната година и ревизира дейностите й до през вчерашния ден, когато са били арестувани главните участници от лечебните заведения " Йоан Павел " в София и " Св. Мина " в Благоевград. Проследява се придвижването на медикаментите от вносителя до болничното заведение, незаконното им изнасяне оттова към компания за реекспорт, която ги изнасяла към лечебни заведения в чужбина. 

 
Установено е, че на пациенти с онкологични болести са изписвани вливания на специфичните медикаменти, които обаче са се случвали единствено по документи. Практиката не е нова, уточни Гешев и добави, че е дейностите на управляващите би трябвало да са в посока предварителна защита на сходни случаи.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР