Прокуратурата привлече като обвиняем по бързо производство турски гражданин за

...
Прокуратурата привлече като обвиняем по бързо производство турски гражданин за
Коментари Харесай

Турчин е обвинен за пренос на недекларирани 150 000 евро през Капитан Андреево

Прокуратурата притегли като обвинен по бързо произвеждане турски жител за транспорт на недекларирана валута в размер на 150 000 евро с левова равноценност 293 374 лв. през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево ".

Случаят е от 28 май, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Тогава за излизане от България в посока към Турция идва товарен автомобил с турска регистрация, ръководен от В.А. (27 г.) Той пътува от Германия през България и Турция за Ирак. При осъществена инспекция на ремаркето на автомобила от външната му страна, в хладилен елемент, митничарите откриват недекларираната валута.

С този случай от началото на годината откритата на пункта с Турция нелегално пренасяна валута към този момент е за близо 16,5 млн. лв.. През цялата 2022 година общата стойност на откритите нелегално пренасяни парични средства на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " е към 27 милиона лв., сочи статистиката на митницата. Най-често обект на трафик са евро и английски лири. Наказателният кодекс планува до пет години затвор или санкция в размер на една пета от предмета на закононарушението, в случай че то бъде потвърдено.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР