Прокуратурата предаде на съд обвиняемият В.В. за Случаят е от

...
Прокуратурата предаде на съд обвиняемият В.В. за Случаят е от
Коментари Харесай

17-годишният убиец на мъж в Дупница отива на съд

Прокуратурата съобщи на съд обвиненият В.В. за

Случаят е от 6 май тази година, когато причинителят е бил на 17 години, а убийството е осъществено по непосилен за жертвата метод.

В.В. е отглеждан от татко си, а в 10 клас спрял да посещава учебно заведение. Извършил е противообществена демонстрация през 2016 година, заради което му е била наложена възпитателна мярка по Закона за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните. Системно е употребявал алкохол и тютюневи произведения, сприятелил се и с престъпно проявено лице.

Вечерта на 6 май обвиненият отишъл до хранителен магазин в града под въздействието на алкохол. На пейките пред комерсиалния обект 59-годишният Г.К. от София черпел за именния си ден.

В.В. се включил към празнуващите и траял да употребява алкохол. Обвиняемият се е заяждал и се е държал нападателно с присъстващите, като показал предпочитание за физическа разпра.

17-годишният и жертвата играели на канадска битка, в който миг младежът избухнал и блъснал в лицето Г.К., качил се на масата и неколкократно го изритал в тялото. 59-годишният мъж паднал на земята, след което обвиненият му нанесъл голям брой удари и ритници по главата и тялото.

Приятел на В.В. го подтикнал да спре побоя, като му предложил да отидат до игрална зала. Обвиняемият взел от Г.К. мобилния му телефон и якето му, в което имало персонални движимости и пари на жертвата. След посещаване на казиното В.В. се прибрал у дома.

Безжизненото тяло на жертвата било намерено към 6 ч. сутринта и незабавно бил подаден сигнал на 112. След търсене причинителят В.В. е арестуван полицията.

Съдебномедицинска експертиза открива, че гибелта на потърпевшия Г.К. се дължи на получената закрита черепно-мозъчна контузия, довела до остри нарушавания на дихателната и сърдечно-съдовата активност с последващото им прекъсване.

Обвиняемият В.В. е с мярка за неотклонение " задържане под стража ". Делото следва да продължи в съда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР