Прокуратурата предаде на съд бившата полицайка Симона Радева за укривателство

...
Прокуратурата предаде на съд бившата полицайка Симона Радева за укривателство
Коментари Харесай

Прокуратурата предаде на съд бившата полицайка Симона Радева за укривателство на Георги Семерджиев

Прокуратурата съобщи на съд някогашната полицайка Симона Радева за укривателство на Георги Семерджиев. На 5 юли 2022 година в София, до момента в който е на служба младши контрольор в група „ Охрана на публичния ред “ на бранш „ Охранителна полиция “ към Първо Районно ръководство, спомогнала на Семерджиев да се укрие. Тя му осигурила железна стълба, с която той се изкачил до терасата на жилището си, влезнал вътре и се укрил.

Прокуратурата съобщи на съд някогашната полицайка Симона Радева за укривателство на Георги Семерджиев

В хода на досъдебното произвеждане са събрани задоволително доказателства за авторството и виновността на обвинената, заради което СРП е внесла делото в Софийския областен съд с обвинителен акт.

Прокуратурата съобщи на съд някогашната полицайка Симона Радева за укривателство на Георги Семерджиев 25.07.24 13:58 Ето за кои зодии август ще донесе огромни парични триумфи 25.07.24 13:34 Китай надминава Запада в Близкия изток за втора година 25.07.24 13:15 Калин Стоянов успокои: Няма прогрес през нощта на пожара към българска територия 25.07.24 12:39 Forbes: Два украински батальона под село Прогрес са обкръжени заради проблеми с командването 25.07.24 12:38

По досъдебното произвеждане са разпитани 18 очевидци, назначени са експертизи, приобщени са материални доказателства и относими документи.

На 22 април тази година Семерджиев беше наказан на 20 години затвор на втора инстанция за породена гибел на две дами при катастрофатa на столичния бул. „ Черни връх “.

Припомняме, че тежката злополука стана през юли 2022 година. Според експертизите по делото мъжът е карал с над 160 км/час. Той умъртви на място две дами.

През 2022 година пред съда Радева призна, че е занесла стълба в дома на Семерджиев, само че не е знаела, че е бил участник в злополуката.

„ Силно казано е, че го познавам. Знам го, тъй като съм го серпантина за полицейска инспекция. В деня на случая бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобяд. Пих кафе там с едно момиче. Не знам по какъв начин се споделя. Беше по здрач към този момент и отидох да заплатя дограма за унаследен апартамент, отидох да взема майстора. Пристигайки на адреса към 23.00 ч, открих, че ключовете за жилището ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката. И потеглих натам за ключовете. По пътя видях, че има злополука, позвъних на моя другар от 4-о районно управление (на МВР). Спрях на местопроизшествието “, описа тя.

Източник: Nova

Още вести четете в: Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР