Прокуратурата повдигна обвинения след кражбата на картини на Владимир Димитров

...
Прокуратурата повдигна обвинения след кражбата на картини на Владимир Димитров
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинения след кражбата на картини на Майстора

Прокуратурата повдигна обвинявания след кражбата на картини на Владимир Димитров - Майстора и пловдивския художник Димитър Киров. Двама антиквари ще дават отговор за укриването на творбите на изкуството. Издирването на крадците продължава, оповестява bTV.

Крадците не са знаели кои са създателите на картините, настояват проверяващите. И по тази причина евентуално са пропуснали да вземат още няколко платна на Владимир Димитров - Майстора от вкъщи на неговия правоприемник.

„ Доколкото ми е известно, първичните суми, които са желани, са били в размер на 2-3000 лв. за всички творби. Тези пари са им били дадени от антикварите ”, съобщи Ангел Папалезов - шеф на бранш " Престъпления с културно-исторически полезности ".

Картините били предлагани на голям брой търговци, само че множеството отказали. Божидар Нейков купил 9 от тях. Още през вчерашния ден той описа, че дал 8000 лв..

„ Божидар Нейков се е изкушил, дори и той от своя страна тръгнал да ги продава на други хора. И тези хора, стреснали се от медийния звук и опцията да изгубят пари и имиджа си, и бизнеса си, ни спомагаха ”, споделя още Ангел Папалезов.

„ Не съм съден за такива неща, тъй като най-вече аз си ги закупувам, не се занимавам с други работи ”, твърди обаче Божидар Нейков. Аз не съм ги укрил, аз ги предоставих непринудено, отбелязва още той.

Божидар Нейков към този момент е разследван. Пак за проблеми с картини - обсебвания, фалшификации, естествените проблеми в арт бизнеса.

Другият антиквар с прякор Наско Дългия, от който Нейков твърди, че купил картините, е пуснат под гаранция от 5000 лв.. Не го открихме в дома му.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР