Прокуратурата повдигна обвинение на адвоката на банкера Цветан Василев. Това

...
Прокуратурата повдигна обвинение на адвоката на банкера Цветан Василев. Това
Коментари Харесай

След съпругата и дъщерята: Прокуратурата изфабрикува обвинение и на адвоката на Цв. Василев

Прокуратурата повдигна обвиняване на юриста на банкера Цветан Василев. Това излиза наяве от Отворено писмо на адв Лазар Карадалиев до медиите, озаглавено: ”Или живеем ли във страната на „ ОБВИНЯЕМИТЕ “ ”. Това става малко, откакто държавното обвиняване изфабрикува обвинявания против брачната половинка и дъщерята на Василев. Стигна се до там, че двете дами бяха оповестени за търсене от ”Интерпол ”, по този начин както се търсят най-опасните терористи.
„ Поредната поръчка, която прокуратурата одобри да извърши е ориентирана към мен, като последица от моите дейности в отбрана на ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ. В качеството си на бранител, неведнъж съм подал сигнали против прокурор Ив.Гешев, за нарушение презумпцията за невиновност и разстройване на опцията за осъществяване на обективен развой против клиента ми. Последния сигнал подадох и против Главния Прокурор С.Цацаров, по отношение на неприемливото оповестяване на обстоятелства на електронната страница на прокуратурата, преди правосъдната фаза на процеса”, се споделя в писмото.

Лазар Карадалиев счита, че прокуратурата го е погнала тъкмо по тези аргументи. „ Явно предизвикаха представителите на обвиняването да задвижат цялата държавна машина против мен, както са го правили против доста други представители на бизнеса и политическите съперници. Първото деяние подхванато против мен е повдигането на неуместно обвиняване по дело, по което съм имал качеството на бранител, написа бранителят. Той е уверен, че с дейностите си прокуратурата е прекрачила всички граници и той ще потърси правдивост в чужбина.

„ Глобалният закон „ Магнитски “ е признат по отношение на противозаконните дейностите подхванати против юрист Магнитски, бранителят на Бил Браудър, от съветските управляващи. Такова е и държанието на българската прокуратура, атакувайки ме, посредством покачване на едно безпочвено обвинение”, добавя той. Карадалиев е уверен, че това се прави, с цел да може основният прокурор Сотир Цацаров да има съображение да каже стандарната имитация: „ Това лице е обвинено, няма да разясня думите му “.

В края на писмото юристът още един път отбелязва, че има волята и куража да отстоява правото си. Той написа: „ Както е споделил Сталин „ Има човек, има проблем “. При тази Сталинистка прокуратура, съм наясно с всички отрицателни последици които ще рефлектират върху мен, само че няма да мълча и безгласно да приема потъпкването на европейските полезности, конституционните права и главното право, което всеки български жител има, а точно правото на защита”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР