Прокуратурата поиска от спецсъда постоянен арест на Николай и Евгения

...
Прокуратурата поиска от спецсъда постоянен арест на Николай и Евгения
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска от спецсъда постоянен арест на Баневи

Прокуратурата изиска от спецсъда непрекъснат арест на Николай и Евгения Баневи. Те са упрекнати за пране на пари в размер над 1 милиарда лева, разгласи през вчерашния ден зам.-главният прокурор Иван Гешев. Парите се намирали в офшорни сметки, следени от Баневи отвън територията на България, съобщи Българска телеграфна агенция.

В незаконната група, ръководена от Николай Банев, е взела участие и майка му. Тя се е разпореждала и вземала пари от касите на някои от сдруженията, деен участник е и в прането на пари.

Групата е работила от септември 2005 година до задържането на лицата тази година. Николай и Евгения Баневи ще бъдат упрекнати още за длъжностно заграбване на пари и движимости, благосъстоятелност на “Полимери ” АД, “Елма ” АД, Химически цех “Панайот Волов ” АД и “Топлофикация Казанлък ” АД в общ размер на 84 682 896 лева Също и за укриване на налози за 231 052 лева като ръководещи на “Полимери ” АД, 1 515 235 лева като ръководещи “Партнърс комерс ” ЕООД и 2 623 816 лева като ръководещи “Елма ” АД. Баневи ще бъдат упрекнати и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР