Прокуратурата поиска 22 години и шест месеца затвор за Георги

...
Прокуратурата поиска 22 години и шест месеца затвор за Георги
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска 22 години и половина затвор за Георги Семерджиев

Прокуратурата изиска 22 години и шест месеца затвор за Георги Семерджиев.

 

Прокурорът по делото Чавдар Железчев съобщи в пледоарията си, че Семерджиев е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на двама души. Това е станало до момента в който той е бил недееспособен водач, движил се е с висока скорост и е използвал маетамфетамин, по-късно е избягал от местопроизшествието, без да опита да окаже помощ, предава Българска телеграфна агенция. 

 

Според прокуратурата и петте закононарушения, за които му е повдигнато обвиняване, са потвърдени - той е упрекнат за нарушение на закона за придвижване по пътищата с автомобил с подправени немски регистрационни табели, за шофиране след приложимост на опиати и без шофьорска брошура, за причиняване гибелта на две млади дами и лека телесна щета на таксиметров водач.

 

За другите закононарушения прокуратурата изиска да бъдат наложени разнообразни санкции като най-тежкото от тях е 15 година затвор за породената гибел на двете млади дами.

Наблюдаващият прокурор изиска това наказване да бъде увеличено с 1/2 поради множеството утежняващи виновността условия - Семерджиев е карал след приложимост на опиати, без брошура, имал е голям брой предходни нарушавания, бил е осъждан за безчинство и владеене и разпространяване на опиати, карал е с висока скорост, минал е на алено и е избягал от мястото на злополуката, не е опитал да помогне, а се е укрил. Според прокуратурата наказване от 15 година затвор не е задоволително да го превъзпита, поради което наказването му би трябвало да бъде увеличено с 1/2.

От прокуратурата припомниха, че на 10 юни предходната година той е управлявал автомобил след приложимост на амфетамин и метамфетамин, а когато е бил спрян е избягал и съумял да се укрие от полицейска инспекция. Според наблюдаващия прокурор обвиняванията се поддържат от свидетелските показания и експертизите по делото.

Към момента на злополуката, Семерджиев е бил недееспособен. Шофьорската му брошура е била отнета поради предходни нарушавания на пътя. От прокуратурата показаха, че все още на тежкия случай, той е имал 48 нарушавания като водач.

Едната жертва, Хариет Стефанович, е починала, откакто е била притисната в решетка и бетонен парапет на подлеза на кръстовището. Втората жертва, Христина Дилева, е била ударена от предната част на автомобила на Семерджиев с висока скорост, което е довело до гибелта й.

Шофьорът на таксиметровия автомобил, който също е бил ударен, е с лека телесна щета. От държавното обвиняване подчертаха, че е несъмнено потвърдено, че Семерджиев е управлявал автомобила. След конфликта от джипа са конфискувани и оценени дървено кръстче, обувка и слънчеви очила, по които са открити ДНК материал от Семерджиев. Негов биологичен материал има и по други елементи на купето на джипа.

Няма доказателства, че различен е управлявал автомобила по време на злополуката, а също така е бил глобен неведнъж от полицейските органи за нарушавания на пътя. Семерджиев е избягал от мястото на злополуката, обадил се е на към този момент някогашната полицайка Симона Радева, която му е занесла стълба, с цел да се прибере в дома си.

Комплексни експертизи потвърждават механизма на злополуката. Основната причина, съгласно заключенията, е навлизането на автомобила с доста висока скорост от порядъка на 166 км/ч в кръстовището на червен сигнал на светофара. Таксито се движило с 33,5 км/ч. При тази скорост ударът за водача на аудито е бил неминуем, считат специалистите.

Двете млади дами не са имали никаква опция да се реалокират на безвредно разстояние и да избегнат удара. Уврежданията им били несъвместими с живота и са довели до гибелта им. Той е упрекнат и че е държал метамфетамин, който е открит в автомобила му, за което прокуратурата изиска да бъде наказан.

 

Освен това Семерджиев е осъждан за безчинство и за държане и разпространяване на опиати. Адвокатите, представляващи фамилията и околните на умрялата Хариет Стефанович желаеха 20 година затвор и обезщетение в общ размер на 1.25 млн. лева

 

Събраните доказателства водят до извода, че Семерджиев е създател и на петте закононарушения, за които е даден на съд, допълниха от държавното обвиняване. В интервала от 2009г. до 2022г има издадени шест фиша, а от 2088 година до 2022г. 48 акта.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР