Прокуратурата откри сериозни отклонения от нормативната уредба и вътрешните правила

...
Прокуратурата откри сериозни отклонения от нормативната уредба и вътрешните правила
Коментари Харесай

Откриха сериозни нарушения по преписки във Върховната касационна прокуратура

Прокуратурата откри съществени отклонения от нормативната уредба и вътрешните правила по заведени преписки във Върховна касационна прокуратура, по които въз основа на резолюция на някогашния основен прокурор Иван Гешев са стартирани персонални инспекции от прокурори при ВКП. Това сочат изводите на работна група, образувана със заповед на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, съобщиха от държавното обвиняване.
Става дума за девет броя преписки от периода 15 май - 15 юни 2023 година.
Докладът на работната група извежда констатации относно основанието за започване на инспекциите, което е ставало с резолюция на някогашния основен прокурор Иван Гешев, както и с предмета, срочността и резултатите от тях. Отклоненията от нормативната уредба и вътрешните правила се отнасят при завеждане на нови преписки, както и при започване на проверки по сигнали, кореспондиращи с по-ранни произнасяния на способените прокуратури по други преписки с еднакъв предмет.
В тази връзка направеният отчет е ориентиран за разискване и взимане поради при предоставения със заповед на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов от 22 юни 2023 година, обзор на настоящите актове на методическо управление и правене на оферти за тяхното изменение, допълнение, анулация или прецизиране – съответно във връзка с вътрешната за държавното обвиняване уредба за извършване на предварителните инспекции и за реализиране на длъжностен и инстанционен надзор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР