Прокуратурата осигурява на Васил Божков възможността да пребивава необезпокояван извън

...
Прокуратурата осигурява на Васил Божков възможността да пребивава необезпокояван извън
Коментари Харесай

Рашков: Прокуратурата осигурява на Божков възможността да пребивава необезпокояван извън страната

Прокуратурата обезпечава на Васил Божков опцията да обитава несмущаван отвън страната. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков , във връзка известието от през вчерашния ден на спецпрокуратурата. Оттам оповестиха, че търсеният предприемач, който е в Дубай има обвиняване и за това, че е провел протести по време на митингите предходната година и опит за прелом.

" Вчера прокуратурата по най-странен за мен метод разгласи, че във връзка с Васил Божков е повдигнато обвиняване по член 95 от Наказателния кодекс. Това значи, че този човек към този момент е упрекнат в едно политическо закононарушение, щом е упрекнат, поражда въпросът до каква степен една екстрадиция, поискана през вчерашния ден, ще се осъществя, защото по формулировка нито една цивилизована страна не предава желани лица за политически закононарушения. ", съобщи Рашков. 

Оттам поражда въпросът - желае ли българската прокуратура да го приведе в страната, с цел да се правят с него процесуално-следствени дейности или по този метод вечно обезпечава опция на Васил Божков да обитава отвън България несмущаван “, уточни той.  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР