Прокуратурата оповести информация за извършвана от ВКП проверка по предоставен

...
Прокуратурата оповести информация за извършвана от ВКП проверка по предоставен
Коментари Харесай

Прокуратурата: За част от лицата в списъка на премиера липсва информация


Прокуратурата оповести информация за осъществявана от ВКП инспекция по възложен от министър-председателя Кирил Петков лист с имена на 19 лица.

След разбор на постъпилите материали се открива, че във връзка с част от лицата липсва каквато и да е информация, оповестиха от прокуратурата.

Съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на закононарушения е пълномощие на изпълнителната власт, в частност на Министерство на вътрешните работи, които при определяне на данни за осъществени закононарушения следва неотложно да уведомят прокуратурата.

Липсата на информация от органите на Министерство на вътрешните работи сочи, че те не са подхванали нужните по закон дейности по откриване на вероятно осъществени закононарушения от лицата, посочени от Кирил Петков, показват още от прокуратурата.

Върховната касационна прокуратура (ВКП) изиска от Министерство на вътрешните работи и от други правоохранителни органи и служби за сигурност, част от изпълнителната власт, цялостна информация за лицата, както и дали и какви дейности са подхванали по отношение на същите според законовите им пълномощия.

Към момента във ВКП е постъпил следния размер от информация:

-от министъра на вътрешните работи – 6 страници,

- от Държавна организация „ Национална сигурност “ – 8 страници,

- от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество.

Въпреки инструкции период от наблюдаващите прокурори за даване на информацията до 17 февруари, такава към момента не е постъпила от ГДБОП-МВР и Централно ръководство на Национална агенция за приходите.

В тази връзка са изпратени напомнителни писма за предприемане на съответните дейности и изпращане неотложно във ВКП на изисканата информация, оповестяват още от прокуратурата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР