Прокуратурата официално потвърди разкритата от ФрогНюз връзка между зам.-главния прокурор

...
Прокуратурата официално потвърди разкритата от ФрогНюз връзка между зам.-главния прокурор
Коментари Харесай

Прокуратурата потвърди пряка връзка на Гешев с ортака на Ваклин

Прокуратурата публично удостовери разкритата от ФрогНюз връзка сред зам.-главния прокурор Иван Гешев и Марио Кръковски - ортакът на основния очевидец по делото ”Иванчева ” Александър Ваклин. След направената инспекция, провокирана от Групово дело ”БОЕЦ ” към този момент е доказано и съжителството на Гешев с Детелина Ханчева, за което той настойчиво мълчеше.
На 15.05.2019г. Фрогнюз разгласява журналистическо следствие за връзките на „ дамата до Гешев “, Детелина Ханчева с Марио Кръковски, съучастник на Ваклин, основен очевидец на прокуратурата против Десислава Иванчева и Биляна Петрова. От материала излиза наяве, че Ханчева е бизнес сътрудник с ортака на Ваклин и че през последните години е купила недживижими парцели, в това число нов апартамент от компания на Кръковски на рекордно ниски цени, в пъти под данъчната оценка.

„ От данните по преписката се открива, че Иван Гешев се познава от дълги години с Марио Кръковски и двамата са в другарски връзки “, настояват от прокуратурата.

" Връзката сред дамата, с която Гешев живее и съдружника на Ваклин, а посредством него и със самият Ваклин е скандална, тъй като точно Гешев е основно настоящо лице при ареста на Иванчева и Петрова. А Ваклин не е единствено очевидец, а е и директно заинтригувана страна, защото той твърди, че са наранени негови бизнес ползи и строителни планове. ", пишат в своя обява Групово дело " БОЕЦ ", които внесоха сигнал до ИВСС по случая с искане за отстраняването на Гешев. Сигнали бе импортиран и до ВКП и Парламентарната комисия за битка с корупцията и спор на ползи.

Прокуратурата не вижда проблем в имотното положение на Детелина Ханчева, макар изнесените данни за скандалната договорка за фрапиращо ефтиния парцел на Ханчева, платен от компания на Кръковски. Припомняме, че Иван Гешев настойчиво отхвърля в обществената му декларазия да се вижда информацията за дамата, с която живее на фамилни начала.

Въпреки потвържедението на изнесените данни прокуратурата отхвърля да образува досъдебно произвеждане.

Вижте целият виновна по сигнала на " БОЕЦ ":

.

.

.

.

.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР