Прокуратурата обяви, че е открила доказателства за свързаност между участниците

...
Прокуратурата обяви, че е открила доказателства за свързаност между участниците
Коментари Харесай

Прокуратурата се похвали с разкритие "Божков - Лилана", но тихомълком оттеглила едно от обвиненията

Прокуратурата разгласи, че е разкрила доказателства за съгласуваност " сред участниците в незаконното съдружие към Лиляна Деянова " (известна като певицата Лилана) и пребиваващия в Дубай предприемач с ползи в хазарта Васил Божков, написа " Дневник ".

Това стана посредством видео, качено в ютюб, в което посредством слайдове държавното обвиняване демонстрира какво е свършило в следствието против Деянова, съдружника й, брат й и още няколко души, по което през днешния ден се състоя първото правосъдно съвещание. Участниците в процеса са упрекнати като членове на проведена незаконна група за нелегално асимилиране на европейски средства по стратегия " Иновации и конкурентоспособност " за над 2.7 млн. лв. в интервала от 2016 до 25 април 2020 година

Във видеото се споделя, че в хода на следствието били открити " доказателства за съгласуваност сред участниците в незаконното съдружие и различен български жител, на който все още по друго дело са предявени 18 обвинявания ". Същият е с наложени наказания по закона " Магнитски " като на това изложение дава отговор само Божков.

Досега за това, че прокуратурата свързва бизнес дейностите на Деянова с Божков се знаеше само от свидетелствата на самата нея. Преди година тя твърдеше, че още при задържането си е питана по кое време е била в Дубай и че проверяващите са търсели връзка сред нея и Божков.

Видеото, квалифицирано от прокуратурата, беше публикувано през днешния ден ненадейно като линк към рутинно прессъобщение за това, че първото правосъдно съвещание в процеса е отсрочено. Причина за отлагането обаче е с изключение на отсъствието на юрист, също и фактът, че част от обвинените не са получили правосъдните бумаги по делото и на са могли да приготвят отбраната си.

Самата Деянова твърди, че офанзивата против нея, нейния съучастник и нейния брат " е разследване на нашата смелост да се надигнем против корупцията в тол системата и в пътната организация ". През лятото на 2019 година тя и съдружникът й са сезирали прокуратурата и Европейската комисия за корупция в пътната организация по отношение на тол системата. Не е известно каква е ориста на тези сигнали. Деянова твърди, че тя и съдружникът й разполагат със запис в министерството на стопанската система на тяхна среща с началник там, който споделя, че е било подредено да ги тормозят. Твърди и, че е налице видеозапис в АПИ, където им отхвърлят документи за регистрация и в който " ясно става името, КОЙ е индивидът, който в действителност ръководи ". За обвиняването за корист с европейските фондове компанията на Деянова споделя, че всичките й планове са изпълнени, предадени и признати без забележки, а при одити не са открити нередности.

В предаването " Евродикоф " по " Евроком "  снощи Деянова и съдружникът й Мартин Димитров демонстрираха документи, съгласно които прокуратурата е отдръпнала обвиняванията против тях, че са заплашвали чиновници на АПИ. Отбелязаха и това, че този факт не е съобщаван обществено от държавното обвиняване. Преди малко повече от година прокуратурата беше разпространила показания на шефове на пътната организация, които са се оплакали,че ги е заплашвала и опитвала да нахлуе с ритници в кабинетите им.

Лилана удостоверява, че познава от дълго време Божков, само че отхвърля бизнесът й да е обвързван с това другарство. " Никога не съм го търсила за помощ. Моят бизнес напълно няма нищо общо с него ", сподели тя в изявление за Би Ти Ви преди година.

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР