Прокуратурата обвини 11 души след акцията в НАП, каза ръководителят

...
Прокуратурата обвини 11 души след акцията в НАП, каза ръководителят
Коментари Харесай

Арестуваните при акция данъчни взимали между 500 и 5000 лева

Прокуратурата упрекна 11 души след акцията в Национална агенция за приходите , сподели ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Данъчните взимали рушвет и. Това е първата и най-голяма група от данъчни чиновници , разкрита от спецпрокуратурата и ГДБОП .
 
Гешев изясни, че с изключение на за подкупи, част от данъчните ще бъдат упрекнати и за пране на пари. От инспектори до началници на браншове са задържаните. Данъчните взимали сред 500 и 5000 лв. според от бизнеса на търговеца и метода, по който изглеждал обектът.

 
Заместникът на Гешев - Димитър Петров, изясни, че за част от данъчните прокуратурата ще желае непрекъснати арести . В домовете на задържаните са открити към 300 000 лв. и скъпи бижута .
 
Ръководителите на екипи в Национална агенция за приходите като се изключи че давали разпоредби по какъв начин да бъдат проверявани търговци, даже вземали движимости от обекти, които не можели да си платят желаните пари. Така задоволявали битовите си потребности.
 
На разследвашите съдействали редица изнудвани за пари . Гешев подсигурява, че прокуратурата няма да допусне тези очевидци да бъдат " натискани ".
 
Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заключи, че елиминирането на тази група било доста значимо . Част от чиновниците на Национална агенция за приходите имали за задача да получават в точния момент информация за антикорупционни интервенции и да я предават на заинтригувани лица.
 
Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че в прокуратурата е постъпил неизвестен сигнал за депутата Димитър Гамишев. В него пишело всичко за историята на компаниите на Гамишев.
 
Арнаудова напомни, че след изявления в медиите прокуратурата се е активизирала и във връзка с вероятно данъчно закононарушение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР