Прокуратурата няма да разследва Пеевски нито за продажбата на имоти,

...
Прокуратурата няма да разследва Пеевски нито за продажбата на имоти,
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разследва Пеевски нито за продажбата на имоти, нито за досиетата Пандора

Прокуратурата няма да проверява Пеевски нито за продажбата на парцели, нито за досиетата “Пандора”, написа.

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски няма по какъв начин да е направил закононарушение като разпродава парцели на стойност над 20 млн. лв.. Това е постановил прокурор Тодор Денков от профилираната прокуратура в свое решение от 15 март, заяви С него той отхвърля да образува досъдебно произвеждане за 38 имотни покупко-продажби на Пеевски от края на 2021 година

За тях беше обявено Изданието разкри, че към коледните празници компанията на Пеевски “Интръст” е осъществила продажби на парцели в София и подножието на Витоша. Става въпрос за втора подред порция от имотни покупко-продажби. Те още веднъж са подписани с компанията “Стройко 2011”. Неин притежател от началото на декември предходната година е ММА треньорът Севастиян Костов.

“Капитал” пресмята, че цената на целия пакет от парцели, трансферирани от “Интръст” на “Стройко 2011” в София и цялата страна от до момента, към този момент надвишава 30 млн. лева

Постановлението на прокурор Денков е дълго 30 страници.

От него се схваща, че сигнал по тематиката в държавното обвиняване е подал и Георги Георгиев от гражданското съдружие “Боец” , оповестява „ Сега “. В спецпрокуратурата са постъпили и две преписки от Министерство на вътрешните работи за същото.

От решенеито излиза наяве още, че прокуратурата няма да проверява Пеевски и по отношение на досиетата “Пандора”. През 2021 година проверяващият уебсайт Bird.bg разгласи, че името на медийния магнат се появява в интернационалното. Според него той не е заявил свои връзки с офшорни сдружения. Проверката на данъчните беше открила, че депутатът от Движение за права и свободи не дължи нищо на хазната.

От постановлението се схваща още, че по инспекцията за имотните покупко-продажби прокуратурата е изискала информация от антикорупционната комисия КПКОНПИ по сигнал от 2018 година, информация от ДАНС, от Агенцията по вписванията, както и материали от Национална агенция за приходите.

След инспекцията на тези данни Тодор Денков заключва, че покупко-продажбите са осъществени сред частноправни субекти, по планувания от закона нотариален ред. Върху парцелите не е имало никакви възбрани или други спънки за прекачване.

Все още не са осъществени никакви заплащания от продавача към купувача, само че това отсрочено заплащане не е неразрешено.

Според прокурора “липсват каквито и да е било справедливи дадености и благоприятни условия лицето Делян Пеевски, представляващите сдруженията и останалите посочени в сигнала лица да са имали опция да извършат данъчно закононарушение или друго закононарушение от общ темперамент, когато са изповядвали въпросните сделки”.

Тъй като са спазени всички законови процедури, е невероятно да е осъществено данъчно закононарушение, или пране на пари, или друго закононарушение, счита още прокурорът. Пеевски не е направил и длъжностно закононарушение като народен представител. Той не е работил в длъжностно качество при покупко-продажбите, се схваща още от постановлението.

Пркурор Денков добавя още, че глобите по закона “Магнитски” не не разрешават гражданскоправни покупко-продажби в България.

бяха глобени през 2021 година за присъединяване в корупция от Съединени американски щати по световния закон „ Магнитски “.

Прокуратурата няма да проверява Пеевски нито за продажбата на парцели, нито за досиетата “Пандора”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР