Прокуратурата не вижда корупцията и държавните грабежи заради страх и

...
Прокуратурата не вижда корупцията и държавните грабежи заради страх и
Коментари Харесай

Радев: От страх и зависимости прокуратурата не вижда грабежите

Прокуратурата не вижда корупцията и държавните грабежи поради боязън и зависимости. Това разгласи президентът Румен Радев в събота. Ден по-рано основният прокурор Иван Гешев съобщи пред Българска национална телевизия, че още двама от съветниците на президента са били разпитвани като очевидци. Според Гешев това не е проблем и откакто министър председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов могат да дават показания, и президентските съветници могат да бъдат разпитвани.

" Нежеланието на прокуратурата да види многочислените фрапантни кавги и сигнали за голяма корупция, за обир на държавни средства издава едно – боязън и зависимости ", сподели в отговор Радев при визитата си в с. Мадара.

От няколко дни прокуратурата всеки ден пуска на порции връзката на съветника на Радев и някогашен вътрешен министър Пламен Узунов с предприемача Пламен Бобоков. По случая се води дело за търговия с въздействие и въпреки към момента да няма обвинени проверяващите не пропущат да разгласят нови доказателства с оправданието, че обществеността би трябвало да бъде осведомена.

Освен, че съветниците му са мушката, за самия Радев се вършат подмятания, че е забъркан в диалозите. Наблюдаващите делото прокурори тактично подмятат, че евентуално има и " лице с имунитет ".

Това е следващият спор на президента с основния прокурор Гешев, чието назначение Радев утвърди преди няколко месеца. През януари прокуратурата пусна СРС-та, в които се чува гласът на президента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР