Прокуратурата не разполага с данни или доказателства, че българската граница

...
Прокуратурата не разполага с данни или доказателства, че българската граница
Коментари Харесай

Прокуратурата няма данни българската граница да се преминава срещу 50 евро - Темида

Прокуратурата не разполага с данни или доказателства, че българската граница може да се премине против 50 евро. Това се споделя в позиция на основния прокурор Иван Гешев.

Думите на Гешев са поради изказването на министър-председателя на  Нидерландия Марк Рюте пред медия NOS, че " желае да изключи опцията за нелегално прекосяване на границата сред Турция и Шенгенското пространство в България с банкнота от 50 евро ". 



" Ако нашите сътрудници от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, чакам да ни бъдат предоставени по реда на интернационалната правна помощ при съблюдаване правилата на върховенството на закона ", добавя Гешев.

Главният прокурор декларира и че България е правова страна, част от Европейския съюз и като такава съблюдава и пази европейските полезности.

Нидерландският министър на в събота разяснява, че към момента е " прекомерно рано " да се реализира единодушие за присъединението на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едвам когато стане ясно, че в България има настояща правова страна, способна да се оправи с корупцията и проведената престъпност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР