Прокуратурата не може да каже, че има достатъчно данни, но

...
Прокуратурата не може да каже, че има достатъчно данни, но
Коментари Харесай

Адвокат Рангелов: Божков винаги е искал да се върне, сега може да изчисти името си

Прокуратурата не може да каже, че има задоволително данни, само че е длъжна, предвид на смъртните случаи в Царево, да изследва посредством досъдебно произвеждане. Дали има отговорен, ще стане ясно след доста години, не по-малко от 4-5 години. Вероятно няма да се откри отговорен, тъй като в случай че има комбиниране на човешка немарливост с естествена буря, доста мъчно може да се откри коя е същностната причина. Така адвокатът Людмил Рангелов коментира в студиото на " Денят ON AIR "  обявената информация от прокуратурата по отношение на следствието на жертвите от наводнението.

Рангелов съобщи, че има известни упования и запаси във връзка с падналия мост. 

" Ако човешка активност, неразрешена, е станала причина за подкопаването на основите на централния носещ блок и по тази причина той се е срутил - да, тогава може да се стигне до отговорност. Там виждам известна опция. Това са комплицирани експертизи. Проблемът не е, че прокуратурата ще направи някакви пропуски. Проблем е дали всички тези условия могат да бъдат изяснени и ориентирани към съответно отговорно лице ", проучва гостът.

Пред Bulgaria ON AIR адвокатът изясни, че незабавно законодателство е възможно само при изключителни условия, като даде образец със законодателството по време на пандемията от Ковид.

" Бързото законодателство не е положително законодателство. За да бъде признат един закон, авансово има голяма работа, която би трябвало да се свърши по въздействието му върху секторите, да бъде публично разискван и не по-малко значимо - да бъде материално и финансово гарантиран, с цел да може да се ползва ", изясни Рангелов.

Той разяснява и гласуваните през вчерашния ден текстове в Закона за придвижване по пътищата. 

" Молбата ми към тези " кръжочници "  по законодателство е да спрат да вършат каквото и да било, с цел да не скапват неща, които са положителни за закона. Направеното през вчерашния ден ще бъде злепоставен от живота. Що за предложение е когато се спре един автомобил за инспекция, да бъдат проверявани и пасажерите. Този метод на законодателство, който изисква през две седмици промени, не е нужно да си специалист, с цел да му направиш оценка на качеството. Единствената вяра, която ми е останала, е, че по някакви аргументи няма да им стигне времето на тези хора да вършат измененията в Конституцията ", счита юристът.

По думите на Рангелов Васил Божков се е прибрал непринудено в България, тъй като това е неговото предпочитание още от 2020 г. 

" Той постоянно е желал да се върне. Може да почисти името си най-малко в частта, която касае обвиняванията против него. Сигурен съм, че ще го почисти. Утре чакам да съобщи желание по какъв начин ще се осъществя. Ако бъдат заложени положителни въпроси, премислени и нетенденциозни, обществото ще получи информация, която го интересува. Неговото завръщане е вярно деяние ", безапелационен е юристът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР