Прокуратурата не е учудена, че служебният министър на правосъдието, изпълнявайки

...
Прокуратурата не е учудена, че служебният министър на правосъдието, изпълнявайки
Коментари Харесай

Прокуратурата: Не сме учудени, че Янаки Стоилов изпълнява волята на Бойко Рашков

Прокуратурата не е учудена, че служебният министър на правораздаването, изпълнявайки волята на служебния министър на Министерство на вътрешните работи - Бойко Рашков, внася такова предложение във Висш съдебен съвет. Това сподели пред Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева във връзка на предлагането на Янаки Стоилов във Висш съдебен съвет основният прокурор Иван Гешев да бъде освободен предварително поради нарушавания.
Още по тематиката
Учудени сме от това, за какво Стоилов внася сигнала против Гешев едвам в този момент - дни преди да изтече мандатът на служебното държавно управление, разяснява Милева и дефинира обстановката като като политически акт, целящ единствено политически дивиденти и пиар.

Според нея, в предлагането се съдържат единствено политически, само че не и юридически причини, и то е без никаква конкретика.

По-рано през днешния ден правосъдният министър Янаки Стоилов съобщи, че привиква Висш съдебен съвет поради сигнал против Иван Гешев. Пред публицисти той изясни, че преди два дни при него постъпила информация от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за позволени нарушавания от страна на основния прокурор.

В сигнала имало данни за дейности и бездействия на основния прокурор, които накърняват престижа на правосъдната власт, по тази причина и Стоилов предлага на правосъдния съвет да стартира процедура по освобождение на Гешев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР