Прокуратурата не е протестирала оправдателната присъда по делото срещу Васил

...
Прокуратурата не е протестирала оправдателната присъда по делото срещу Васил
Коментари Харесай

Подсъдим за организацията на второто "убийство" на Делян Пеевски е окончателно оправдан

Прокуратурата не е протестирала оправдателната присъда по делото против Васил Наниш, обвиняем за така наречен подготвяне на убийството на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, оповестява. Наниш беше оневинен през ноември 2022 година Другият обвиняем - Владимир Касарски, подписа съглашение, като се призна за отговорен и получи дейно наказване, равняващо се на времето, което той е бил в арестуван. Оправдателната присъда е влезнала в действие в средата на април 2023 година

тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Костов заяви, че националният представител Делян Пеевски е подложен под отбраната НСО.

" При осъществяване на беседи и следващи процесуално-следствени дейности е добита забележителна информация, касаеща подготвян опит за ликвидиране на депутата Делян Пеевски ", сподели тогава Костов, след това оглавил Агенция " Митници ".

Придобитата информация в действителност е по делото за атентата против Алексей Петров и се базира очевидец, излежаващ доживотна присъда във Варненския затвор, трансформирал се в оборотен за прокуратурата - същият дава показания и по едно от делата против Васил Божков.

Обвинения са повдигнати против руснака Владимир Касарски и Васил Наниш, основан в Пловдив търговец на оръжие. Касарски е разгласен за търсене и арестуван в Перу, а Наниш се укрива в Русия, която обаче отхвърля да го екстрадира. За да бъде делото пратено в Специализираната прокуратура, е съединено и обвиняване за проведена незаконна група. Според Наказателния кодекс, с цел да има такава, са нужни трима души и по този начин държавното обвиняване афишира съдружничество сред Наниш, Касарски и " и друго, неустановено по делото досега лице ".

Преди това, трима души бяха арестувани поради подготовка за ликвидиране на депутата от Движение за права и свободи. Те бяха освободени от съда, който не откри никакви учредения за задържането им. По-късно прокуратурата заяви, че задържането им било неточност, въпреки самият Пеевски да ги наричаше " убийците ми ".

Подробности четете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР