Прокуратурата на САЩ в Манхатън повдигна три обвинения на основателя

...
Прокуратурата на САЩ в Манхатън повдигна три обвинения на основателя
Коментари Харесай

САЩ обвиниха основателя на Nikola в измами

Прокуратурата на Съединени американски щати в Манхатън повдигна три обвинявания на създателя на Nikola, Тревър Милтън, за измами с скъпи бумаги и за хипотетично заблуждение на вложители в компанията му за електрически камиони, съобщи Fox Business.

Милтън се отдръпна от поста на основен изпълнителен шеф на стартъпа през предишния септември след информация за измами, оповестена от Hindenberg Research. За някои от тях компанията призна, че има заслуги. Акциите на Nikola се сринаха по-късно.

Милтън е упрекнат, че е давал погрешни и подвеждащи изказвания, свързани с продуктовото и софтуерното развиване на компанията, в обществените медии и малкия екран, както и в изявленията за печатни медии и подкасти.

В известие, публикувано от Nikola, се споделя, че обвиняванията са ориентирани персонално към Милтън и производителят на е-камиони не е забъркан.

Предприемачът няма доста изяви след напускането си, само че към момента има огромен дял в компанията.

Nikola създава тежкотоварни транспортни средства с водород и акумулатори и планираше да сглобява пикап в партньорство с General Motors. Сделката обаче пропадна след оставката на Милтън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР