Прокуратурата на Република България официално е информирана от Интерпол Ташкент

...
Прокуратурата на Република България официално е информирана от Интерпол Ташкент
Коментари Харесай

Интерпол информирал прокуратурата за ареста на Тодоров, изпращаме документи за екстрадиция

Прокуратурата на Република България публично е осведомена от " Интерпол " Ташкент за задържането на Илиян Тодоров - наказания за двойното ликвидиране пред столичната дискотека " Соло " през 2009 година. Това разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева пред.

По думите ѝ следва изпращането на документи за екстрадицията на Тодоров съгласно подписан контракт сред Република България и Република Узбекистан, подписан сред страните през 2004 година

 12 година по-късно: Арестуваха в Узбекистан наказания за двойното ликвидиране пред дискотека Виж още

Извършителят на две убийства е арестуван на 1 март на летището в столицата на Узбекистан Ташкент при инспекция на " излаз " с полет за Истанбул. В хода на инспекцията е открито, че паспортът му е фалшифициран. Заради това той е арестуван.

Прокуратурата в Узбекистан е образувала досъдебно произвеждане за осъществено от Тодоров документно закононарушение (използване на неистинен документ), което следва да се прегледа.

" Той беше разгласен за интернационалните търсене с европейска заповед за арест и червен бюлетин във връзка убийството на две лица и опит за ликвидиране на трето лице ", съобщи Сийка Милева.

" Отдел " Международен " при Върховна касационна прокуратура (ВКП) поддържа непрекъсната връзка с Главната прокуратура на Узбекистан посредством Дирекция " Международно оперативно съдействие " при Министерство на вътрешните работи. В тази връзка основният прокурор Иван Гешев ще изиска публична видеоконферентна връзка с основния прокурор на Узбекистан Нигматила Юлдашев ", добави представителят на основния прокурор.

Малко по-рано беше обявено, че Илиян Тодоров е бил арестуван в Узбекистан поради подправен паспорт. Той беше наказан на пожизнен затвор за убийствата на Васил Александров и хокеистът Кирил Въжаров, които починаха, а техен другар беше единствено ранен с нож.

През 2011 година арбитър Румяна Ченалова го пусна от ареста и от този момент Илиян Тодоров е в неопределеност. По-късно - в края на 2013 година, окончателната доживотна присъда на Тодоров бе доказана от Върховен касационен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР