Прокуратурата на Република България изпрати в 46-ото Народно събрание становище

...
Прокуратурата на Република България изпрати в 46-ото Народно събрание становище
Коментари Харесай

Прокуратурата изпрати в НС становище срещу промените в Закона за съдебната власт

Прокуратурата на Република България изпрати в 46-ото Народно заседание мнение против законопроекта за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт, показан за публично разискване на 01.09.2021 година

Приемането му ще засегне в отрицателен аспект съдействието с Европейската прокуратура и ще докара до декаданс в противодействието на проведената престъпност, корупцията по високите етажи на властта и тероризма.

Прокуратурата на Република България показва своето изрично мнение, че с помощта на работата на Специализираната и на Апелативната профилирана прокуратури, Европейска комисия приключи наблюдението по Механизма за съдействие и инспекция, отнасящ се до противодействието против проведената престъпност.

Действията на Специализираната прокуратура доведоха до внезапен спад на така наречен " телефонни измами ", които ощетяваха годишно стотици и даже хиляди български жители. По следствия на спецпрокуратурата за първи път се стигна до изговаряне и на неоправдателни присъди за тероризъм.

Към момента липсва настояща и справедлива оценка на въздействието на Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт.

Няма изясненост и какво ще се случи с обезпеченията по реда на Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (ЗПКОНПИ) и по член 72 Наказателно-процесуален кодекс, които възлизат на към 3 милиарда лева и за които има данни, че са закупи по незаконен метод.

Вижте целия текст на мнението на прокуратурата
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР