Прокуратурата на ЕС съобщи, че е била предотвратена измама с

...
Прокуратурата на ЕС съобщи, че е била предотвратена измама с
Коментари Харесай

Европейската прокуратура предотврати измама за 200 000 евро със средства от ЕС у нас

Прокуратурата на Европейски Съюз заяви, че е била предотвратена машинация с 200 000 евро средства от Европейски Съюз в България. Уточнява се, че след следствие на прокуратурата в Люксембург Софийският градски съд е постановил санкция за уличеното сдружение, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков. 
В случая е бил открит опит за машинация с подправяне на документи по искане за европейско финансиране за създаване и съоръжение на автосервиз. Дружеството, поискало средствата, е кандидатствало за поддръжка от Държавен фонд " Земеделие ". Предвиждало се е средствата да бъдат отпуснати от Европейски Съюз (85 на сто) и от българския бюджет (15 на сто).
Разследването е открило, че с настояването са били показани подправени документи - свидетелства за обучение, разрешителни за градеж и цени за съоръжение. Средствата не са били изплатени, а съдът е наложил санкция от 3000 лв. по силата на съглашение, откакто подсъдимият се е признал за отговорен и бюджетът на Европейски Съюз не е бил ощетен, се разяснява в известието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР