Прокуратурата изпрати писмо до служебния вицепремиер по обществен ред и

...
Прокуратурата изпрати писмо до служебния вицепремиер по обществен ред и
Коментари Харесай

Прокуратурата предложи на МВР и ДАНС междуведомствено звено за изборите

Прокуратурата изпрати писмо до служебния вицепремиер по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност “ (ДАНС) Пламен Тончев, в което предлага да бъде основано Национално междуведомствено звено по отношение на идните избори на 2 октомври. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Създаването на звеното цели да се усъвършенства взаимоотношението и координацията сред институциите за законосъобразно осъществяване на изборите и за гарантиране на политическите права на жителите. През годините работата му е посочила положителни резултати и практики, които са в полза на българските жители, показват от държавното обвиняване.

Обхватът на действието на звеното по традиция е от деня на разкриване на предизборната акция до 30 дни след оповестяване на формалните резултати от изборите от ЦИК.

В навечерието на идните парламентарни избори е от извънредно значение да бъде обезпечена честността и прозрачността на изборния развой. Затова способените институции, според законовите им пълномощия, следва да положат оптимални старания за отбрана на политическите права на българските жители, аргументират се от държавното обвиняване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР