Прокуратурата иска арест за Божков само по едно от делата

...
Прокуратурата иска арест за Божков само по едно от делата
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска постоянен арест за Васил Божков

Прокуратурата желае арест за Божков единствено по едно от делата против него. То е обвързвано с хазартния му бизнес. По това следствие Божков има обвиняване, че е управлявал проведена незаконна група.

Според прокуратурата тя е работила от 2014 година и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни закононарушения.

По следствието има и секретни доказателства.

Божков беше отведен под засилена защита от Министерство на вътрешните работи и чиновници на Главна дирекция " Охрана " към Министерството на правораздаването, откакто кацна в България след 3-годишен престой в Дубай.

Адвокатът му Стоян Баумайер изясни, че Васил Божков ще бъде отведен в Министерство на вътрешните работи болница за обзор, след което пред прокурор ще му бъдат предявени обвиняванията.

" Той се върна напълно непринудено и при първа опция, тъй като до 23 август той нямаше позволение от управляващите в Дубай да напуща страната от съображения за неговата сигурност ", разгласи по-рано юристът на Божков и добави, че предприемачът е бил арестуван за 24 часа.

Малко по-късно обаче от Софийска градска прокуратура прецизираха, че мярката за процесуална насила, наложена на Божков, е за период до 72 часа.

Очаква се през днешния ден делото за хазартния бизнес на Божков да стартира в 16:30 часа в Съдебната палата в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР