“Прокуратурата или работи извън правилата, или сама си създава такива.

...
“Прокуратурата или работи извън правилата, или сама си създава такива.
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Прокуратурата няма идея какво е пазарна икономика

“Прокуратурата или работи отвън разпоредбите, или сама си основава такива. Там нямат концепция какво е пазарна стопанска система “, разяснява водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева пред бТВ във връзка последните промени в Наказателни кодекс (НК).

Преди два дни преподавателят на по наказателно право проф. Пламен Панайотов предизвести, че с последния план за ремонти в Наказателен кодекс ще се криминализира целия цивилен оборот.

Дончева разкритикува и ниската правна просветеност на чиновниците в правосъдното министерство, които са създали измененията. Според нея предложенията ще доведат единствено до увеличение на пандизчиите в страната.

" Ако през днешния ден имате " Кой " и кръгът му в правосъдната система, който показва неуместните, които да бъдат вкарани в пандиза, на следващия ден палачинката може да се обърне ", предизвести Дончева.

Лидерът на “Движение 21 “ насочи рецензии към метода, по който беше осъществена акцията против кмета на Септември. На фрагментите от акцията се виждат чиновници на Комисията за противопоставяния на корупцията, които са с маски и особено облекло.

“Все още не е признат правилникът и не са назначени чиновници за Комисията за противопоставяне на корупцията. Какви са тези екшън герои? “, попита Дончева.

По думите ѝ кметът на Септември не може да дава отговор за умишлена занемареност, защото закононарушенията, в които го упрекват, не спадат в тази категория.

“Освен това от прокуратурата споделят, че в този момент стартират данъчните и финансовите проверки. Как в този момент ги стартират, а до момента какво правихте? Щом при тази шумотевица потеглят с анулация на мярката за неотклонение още на първата стъпка, това значи, че доказателствата против кмета са афиф”, безапелационна е Дончева.

По мотив интернационалните диалози на премиера Бойко Борисов за приемането на България в еврозоната и Шенген, Дончева сподели, че влизането ни е въпрос на общия потенциал на страната.

“Той стартира с финансовото положение, организацията на живота в страната, организацията на правосъдната система и всички останали. Ние вместо да ги подобряваме ги влошаваме”, сподели Дончева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР