Прокуратурата и полицията ще представят подробности по разследването на тежкото

...
Прокуратурата и полицията ще представят подробности по разследването на тежкото
Коментари Харесай

Прокуратурата и полицията предоставят подробности по двойното убийство край с. Лозен

Прокуратурата и полицията ще показват детайлности по следствието на тежкото престъпно закононарушение - двойното ликвидиране, осъществено в землището на с. Лозен. Това оповестяват от пресцентъра на прокуратурата, представени от dariknews.bg.

В 9:30 часа в Съдебната палата в София присъединяване в брифинга ще вземат представители на Софийска градска прокуратура и СДВР-МВР.

В събота бяха открити две тела край София.

И двете жертви са от Лозен. Момичето е някогашна другарка на обвинения за убийството, а момчето - негов другар.

Чавдар е добре прочут на органите на реда. Преди година е арестуван за гибелта на тогавашната си другарка.

Според хора от Лозен момичето умряло по време на секс от свръхдоза опиати. В материалите по делото е маркирано, че мъжът самичък извикал полицията, като споделил, че по време на секс несъзнателно е умъртвил дамата, която била с сложена кучешка каишка.

 

Първоначално мъжът бил арестуван за 72 часа. След това е освободен против подписка от съда, а прокуратурата не е обжалвала решението. В момента делото е в досъдебна фаза и се чакат експертизи, а до момента в който излязат, Чавдар Б. към този момент е обвинен и за двойно ликвидиране - на ученичка и млад мъж.

 

Според източници от следствието 18-годишната жертва работила като продавачка в мол. Имала връзка с 34-годишния Чавдар, арестуван за двойното ликвидиране.

Какви тъкмо са били взаимоотношенията им се открива, защото има данни, че той е плащал, с цел да вършат секс. Имала и фотоси, направени от него, които по-късно продавали в приложение за възрастни. В телефона на Чавдар са открити фотоси със полово наличие на момичето. Данните сочат, че 18-годишната ученичка имала профил от няколко месеца.

 

Пред проверяващите обвиненият признал, че двамата се скарали, до момента в който били интимни в землището на Лозен. Тя му е поискала 2000 лева Проверява се дали не са били използвали дрога и алкохол преди този момент.

34-годишният Чавдар признал и за убийството на другата жертва. При разпита си той разказал, че дължал 10 хиляди лева на 27-годишния мъж. Обещал, че ще му ги върне, откакто получи пратка опиати от морето. Заподозреният за двойното ликвидиране признал, че е умъртвил приятелката си и изискал още 15 хиляди лева от убития мъж, с цел да избяга в Русия. Той отказал и след счепкване е прострелян смъртоносно.

 

На 4 август Димитър Неделчев пуска пост в обществената мрежа, че негов другар е в неопределеност. Пише, че за последно 27-годишният Иво Колев е забелязан в региона на столичния кв. " Дружба ". „ Вечерта беше с наш общ другар. Разхождали са се на алеята в Герман. След това се е прибрал, оставил е колата на техните и това, което аз знам, че Чавдар -  по негови думи, по думи на Чавдар, го е закарал с колата в " Дружба " и го е оставил там ”, показа приятелят жертвите. Няколко часа по-късно тялото на Иво е открито в равнища край Лозен. По първична информация той е бил убит. Димитър добавя, че предходният ден е бил дружно с убития и Чавдар, без да имат каквито и да било спорове сред тях.

 

Чавдар имал другарка - 18-годишната Яна, споделя още Димитър. Според проверяващите обаче 34-годишният мъж от няколко месеца ѝ правел еротични фотосесии, а снимките  продавали в профилиран уебсайт. В телефона му са открити такива фрагменти. „ Иво, може би, се е виждал един, най-вече това да е вторият път с Яна. В смисъл дружно, като са тримата. Той не поддържа безусловно никакъв контакт. Даже Иво си има другарка, денем на алеята е бил дружно с нея ”, споделя още общият им прочут.

 

Разследващите дефинират причинителя като патогенен измамник, който самичък признава, че се занимава с противозаконна активност и всевъзможни схеми за изкарване на лесни пари, включително опиати, сводничество и измами.

 

Данните досега сочат, че револверът, с който е погубен 27-годишният мъж и 18-годишната ученичка, е законно притежаван, само че не е негов. Той е на бащата на момичето - някогашен служител на реда, който сега работи в охранителна компания. Заподозреният откраднал оръжието, съхранявано в нощно шкафче.

 

Чавдар е арестуван в събота сутринта в региона сред Бургас и Айтос. Според източници на NOVA той е направил признания, като е показал и местата, на които е заровил телата.

 

По случая е формирано досъдебно произвеждане. 34-годишният мъж е превозен до София, където се чака да му бъде повдигнато обвиняване за преднамерено ликвидиране. За това закононарушение законът планува затвор от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

 

Снощи поданици на Лозен се събраха в центъра на селото, с цел да изискат обективна присъда за причинителя на двойното ликвидиране.

 

Основният въпрос, който си задават околните на жертвите, е за какво мъжът е на независимост, в случай че се проверява и друго ликвидиране, на което той е апетитен за причинител.

 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР