Прокуратурата е започнала разследване за безстопанственост, с която са нанесени

...
Прокуратурата е започнала разследване за безстопанственост, с която са нанесени
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва безстопанственост в МВР за 81 млн. лева

Прокуратурата е почнала следствие за занемареност, с която са нанесени вреди за 81 млн. лв. на Министерство на вътрешните работи, като то е по сигнал против някогашния длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев.

От държавното обвиняване оповестиха, че са почнали инспекция през август предходната година, когато получили сигнал от Министерство на вътрешните работи, който включвал одитен отчет и информация за вероятно закононарушение, осъществено от някогашния министър.

Наблюдаващият прокурор упълномощил инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия, която заключила, че е осъществено нарушаване на Закона за публичните поръчки.

„ Финансовата ревизия е завършила със мнение, че възложител по Закона за публичните поръчки (ЗОП) е изменил контракт без да са налице условия за това, с което е нарушена наредбата на член 116 от Закон за обществените поръчки. Наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че са налице данни за вероятно осъществено закононарушение от общ темперамент и въз основата на сигнала и на отчета на АДФИ е образувал досъдебно произвеждане “, показаха от прокуратурата.

Разследването се води за това, че от декември 2022 година до юни 2023 година длъжностно лице е направило занемареност, от която са последвали вреди от 81 млн. лв. за Министерство на вътрешните работи. От държавното обвиняване подчертаха, че досега по делото няма привлечени обвинени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР