Прокуратурата е започнала проверка на ремонта на столичната улица Граф

...
Прокуратурата е започнала проверка на ремонта на столичната улица Граф
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява ремонта на ул. „Граф Игнатиев” в София

Прокуратурата е почнала инспекция на ремонта на столичната улица „ Граф Игнатиев ”. От организацията " Спаси София " подадоха сигнал към проверяващите и европейската работа за битка с измамите ОЛАФ за злоупотреби.Държавното обвиняване е поискало цялата документи по ремонта на основната улица, с цел да направи инспекция дали фактически може да става дума за нарушение на Закона за публичните поръчки.

Фирмата, която слага материала, също прави своя инспекция за качественото осъществяване на  плана на улицата.

Ремонтът се прави от компания „ Джи Пи Груп ”. Същата трябваше да ремонтира и емблематичното трамвайно трасе на линия №5, само че се отхвърли.  Затова в този момент Столична община е решила да назначи инспекции и на този план. 

Общото сред двете трамвайните трасета на трамвай №5 и това по ул. „ Граф Игнатиев  е проектантът инж. Румен Борисов. Резултатите от инспекциите би трябвало да станат ясни скоро, твърдят от Столична община.

„ Извършват се инспекции от страна на прокуратурата, вътрешния одит на общината, тъй че напълно в точния момент е в този момент да погледнат дали има някакъв проблем. Ако има, надлежно да се в профил преди да сме оповестили публичната поръчка. В момента се правят инспекциите на вътрешния одит на ул. „ Граф Игнатиев ”. Започна инспекция и на прокуратурата, тъй че това е най-хубавият метод да установим дали има някакъв проблем или не ”, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР