Прокуратурата е внесла в съда обвинителния акт срещу бившия заместник-кмет

...
Прокуратурата е внесла в съда обвинителния акт срещу бившия заместник-кмет
Коментари Харесай

Обвинението срещу Евгени Крусев за ремонта на "Графа" влиза в съда

Прокуратурата е внесла в съда обвинителния акт против някогашния заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев. На 4 декември 2018 година Евгени Крусев подаде оставка като заместник-кмет по превоза на Столична община поради това, че упрекнат за длъжностно закононарушение поради ремонта на " Граф Игнатиев ".

Разследването е завършило и обвинителният акт е импортиран предходната седмица, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев. Предстои съдът да се прознесе дали да насрочи делото за разглеждане в съвещание или да го върне на прокуратурата, в случай че откри съображение за това.

На 23 октомври м.г. стартира следствието по информация за това, че планът за трамвайното трасе по централната софийска улица е изменен след сключването на контракт с изпълнителя. На 5 ноември до основния прокурор постъпи и сигнал от кмета на София Йорданка Фандъкова с приложени документи и резултати от осъществена по нейно предписание инспекция по случая.

Обвинението на Крусев е, че е нарушил служебните си отговорности, като е трансформирал изискванията на публичната поръчка за ремонта. Според прокуратурата някогашният зам.-кмет е нарушил Закона за публичните поръчки, като е подхванал след това значително изменение на подписания контракт с " Джи Пи Груп ".

Бил е направен нов капиталов план и било е променено издаденото позволение за градеж, в това число и за полаганата виброизолационна система с такива, поради която другият участник в публичната поръчка е бил отхвърлен.

Прокуратурата твърди, че поради всички тези дейности на Евгени Крусев е имало опция да настъпят вреди за над 5 млн. лв. - поради нередности по поръчката би могло да бъде анулирано напълно финансирането на плана по оперативна стратегия " Региони в напредък ". Според някогашния зам.-кмет смяната е станала след глоба на експертен съвет от 29 души и не е негово еднолично решение.

Евгени Крусев е на независимост против най-леката мярка за неотклонение " подписка ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (92)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР