Прокуратурата е разпитала още вчера вицепремиера Томислав Дончев по разследването

...
Прокуратурата е разпитала още вчера вицепремиера Томислав Дончев по разследването
Коментари Харесай

Томислав Дончев е дал показания за НДК, прокуратурата бърза с още два разпита до края на седмицата

Прокуратурата е разпитала още през вчерашния ден вицепремиера Томислав Дончев по следствието за разходваните за НДК средства. Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Дончев бе принципал на НДК в предходното държавно управление на ГЕРБ.

Арнаудова разясни, че разпитите ще продължат, като следва да се явят министърът на европредседателството Лиляна Павлова и някогашният министър на културата, в този момент народен представител от ГЕРБ, Вежди Рашидов. Тя добави, че до края на седмицата предстоят два разпита, без да разясни кои от предстоящите ще дадат показания. Освен Дончев, Павлова и Рашидов, се чака разпитана да бъде и депутатът от Българска социалистическа партия и някогашен вицепремиер, виновен за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, в служебния кабинет Деница Златева.

Ако наблюдаващите прокурори преценяват, че има потребност, ще бъдат извикани и други членове на Министерски съвет, добави представителят. По думите на Арнаудова в случай че в хода на следствието бъдат събрани още доказателства за виновността и на други хора, ще има още обвинявания.

По-рано през днешния ден бяха повдигнати две обвинявания на някогашния шеф на НКД Мирослав Боршош. Какво сподели той и повече за следствието четете тук.

Очаква се по-късно изказване пред медиите да даде Томислав Дончев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР