Прокуратурата е повдигнала обвинения за 4 престъпления срещу разследващия полицай

...
Прокуратурата е повдигнала обвинения за 4 престъпления срещу разследващия полицай
Коментари Харесай

Обвиниха дознателката от Благоевград за 4 престъпления

Прокуратурата е повдигнала обвинявания за 4 закононарушения против проверяващия служител на реда от Първо РПУ в Благоевград Розалина Кьосева, която бе арестувана през вчерашния ден приспецоперация на прокуратурата и отдел "Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи, заяви на брифинг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите й, по случая се работи интензивно от 4 месеца.

Пред Dir.bg Арнаудова изясни, че против Кьосева, която е щерка на началника на "Охранителна полиция " в Благоевград Георги Кьосев, са повдигнати обвинявания за изнасяне на поверителна информация и предаването й на лишен от свобода; за закононарушение против правосъдието; за документно закононарушение и персонално укривателство.

Затворникът, на който Кьосева пособия, е приятелят й Владимир Б., прочут в Благоевград като Владо Боклука. След като станало ясно, че е издадена европейска заповед за арест на Владимир Б. от Гърция по отношение на негова 6-годишна присъда, дознателката го уведомила за нея, след което той се скрил, а тя му носела постоянно храна.

"Давала му е информация и за следователи, съдии, прокурори и надзиратели в пандиза и техните фамилии. Докато той лежал в Софийския централен затвор, заплашвал надзирателите и се наложило да бъде изместен в Бобов дол ", добави представителят на основния прокурор.

Розалина Кьосева изтеглила и потребителски заем в размер на 25 000 лв., като парите още веднъж дала на Владо Боклука. Освен това пет пъти в качеството си на проверяващ служител на реда, Кьосева заявявала, че ще прави с пандизчията процесуално-следствени дейности, с цел да се среща нерегламентирано с него в стая за разпити, където няма камери.

Вчера е била претърсена килията на Владимир Б. в пандиза, където е открит мобилен телефон, посредством който двамата са си говорили.

Вчера бащата на Розалина - Георги Кьосев е бил отведен за разпит, след който е освободен, защото по закон той може да откаже да дава показания против щерка си. Румяна Арнаудова посочи, че началникът на "Охранителна полиция " не е бил арестуван, а е отведен до полицията в Благоевград в качеството му на очевидец.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР